首页 > 英语听力

美联英语:听力练习考前必备

2015-03-11 17:39   类别:   来源:BBS   责编:Anne

32.
A. It has a personal style.
B. It sounds very familiar to our ears.
C. It is one whole style you cannot recognize.
D. It does not belong to any composer.
33.
A. It combines different feelings together.
B. It can express some very confusing feelings.
C. It exaggerates some special feelings.
D. It expresses feelings in an appropriate way.
34.
A. The newer the music is, the longer time it will last.
B. It is easy for music to gain a permanent status.
C. Good music always stands the test of time.
D. Good music needn't be tested by time.
35.
A. Pop music's biggest test is the test of time.
B. Pop music's tunes do not have very clear styles.
C. Pop music may not express any important feeling at all.
D. Pop music may exaggerate some feelings.

[32]Music which is original is individual and personal. That is to say, it can be identified asbelonging to a particular composer. It has particular qualities, or a style, which are notcopied from another. If you can recognize the style of a composer, you will probably be ableto tell that a certain composition belongs to him or her even though you have never heard itbefore. A basket-maker has the skill of weaving his materials to create colorful patterns, and anexpert carpenter has the skill of joining together different shapes and sizes of wood to make abeautiful piece of furniture. These skills may be referred to as "workmanship". Similarly, in musica composer organizes his melodies and rhythms and combines sounds to create harmony. Acomposer may be capable of thinking up very good and original tunes, yet if tunes are poorlyorganized the final result will not be standard. [33]Good music expresses feelings in a way thatis suitable to those feelings. There may be joy, sorrow, fear, love, anger, or whatever. Badmusic, on the other hand, may confuse unrelated feelings, it may not express any importantfeelings at all, or it may exaggerate some feelings and make them vulgar. [34]Good music willstand the test of time. It will gain a kind of permanent status while bad music will disappearand be forgotten quickly. [35]In pop music, where the general rule seems to be "the newer thebetter", the test of time is the hardest test of all to pass.

Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
32. What is the feature of a piece of original music?
正确答案:A
解析:细节题。短文开篇就对original music作了解释:“原创音乐是个性和个人的表现。”之后还进一步解释说“这样的音乐很容易被识别出属于某个作曲者”。因此,A为正确答案。B未提及;CD与原文不符。
33. How are feelings expressed in a piece of good music?
正确答案:D
解析:
细节题。短文提到,好的音乐以一种适合情感的方式来表达情感,由此推断D为正确答案。A未提及;BC有所提及,但更像是bad music的特征。
34. What does the passage say about the relationship between time and music?
正确答案:C
解析:
细节题。短文提到,好的音乐能经受住时间的考验。故C为正确答案。AB均未提及,D与原文不符。
35. What do we learn about pop music according to the passage?
正确答案:A
解析:
细节题。讲到流行音乐时,作者说“时间是对流行音乐最大的考验”。其余各项都是对原文细节内容的张冠李戴。预读选项时可知,题目问的一定是流行音乐的特点,注意听原文中提到流行音乐的地方。


赞一下( ) 收藏
适合人群:
难度:
标签:  美联英语  英语听力  考前必备  
上一篇:如何提高英语听力 下一篇:无
我要参与
验证码:   看不清楚,换张图片
精彩活动